pocetna

Kutak za iznajmljivače

Ovdje smo za vas pripremili sažetak informacija koje trebate znati o iznajmljivanju, a ukoliko imate pitanja molimo da se javite u ured TZ Općine Pakoštane osobno ili na telefon 023 381 892 ili putem e-mail adrese: info@pakostane.hr
Jedinstveni informacijski sustav e-Visitor

Od 1. siječnja 2016. godine Turistička zajednica općine Pakoštane, zajedno s više od 300 Turističkih zajednica diljem Republike Hrvatske, započinje s korištenjem jedinstvenog informacijskog sustava e-Visitor.

Sustav e-Visitor služiti će za:
1. prikupljanje i obradu podataka o pružateljima usluga smještaja te njihovim smještajnim objektima
2. prijavu i odjavu turista
3. obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe
4. obradu te analizu podataka za statističke izvještaje

Sustav je besplatan i dostupan svim korisnicima putem interneta kao web aplikacija i bez potrebe za instaliranjem na računalo. Korištenje e-Visitora vrlo je slično vašem dosadašnjem načinu prijave turista putem interneta i sustav je vrlo jednostavan za korištenje. Za korištenje programa e-Visitor biti će vam dostavljeni korisničko ime i lozinka čim sustav započne s radom.

»Dopis iznajmljivačima«
»eVisitor - upute«
»Obveznik - financije«
»Obveznik - prijava i odjava turista«
»Obveznik - uređivanje objekta«
»Obveznik - poništavanje izmjena«
OBAVIJEST ZA IZNAJMLJIVAČE

Poštovani, ovim putem Vas obavještavamo da je destinacija "BIOGRADSKA RIVIJERA - SRCE JADRANA" odabrana od strane Hrvatske turističke zajednice kao jedan od pilot projekata. Kao što znate, destinacija obuhvaća područje Grada Biograda na Moru te Općina Pakoštane, Sv Filip i Jakov, Tkon i Pašman.
Za kampanju, koja će obuhvatiti organiziranje posebnih prezentacija nositelja PPS oznaka za tour operatore i turističke agencije, organiziranje studijskih putovanja za novinare i agente na PPS destinacije, organiziranje posebne PPS komunikacijske kampanje(PR, offline i online marketing), ostale marketinške/tržišne aktivnosti HTZ-a (sajmovi i dr.). Turističko vijeće već je ranije odobrilo 4,8 mil kn.
Ukoliko ste pravna ili fizička osoba koja se bavi i namjerava raditi u turizmu u posezoni 2014. (do minimalno 15.10.), molimo Vas da dođete u Turistički ured popuniti IZJAVU koja se nalazi na našoj web stranici najkasnije do 18.08.2014.
Popunjavanjem IZJAVE, dobivate promociju od strane HTZ-a i Ministarstva turizma kroz program "Hrvatska 365", odnosno Destinacijski menadžment.

»Pozivnica za Edukacijsku radionicu Biograd«
»Projekt označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju«

Power point prezentacija sa edukacijiskih radionica održanih 17.travnja 2015.god. u hotelu Ilirija.
»Usluge Fine za „Male porezne obveznike“ iznajmljivače paušaliste«
»Zakonske obveze pri zahtjevu za kategorizaciju smještajnih objekata«
Boravišna pristojba

Sredstva prikupljena od boravišne pristojbe namjenski se koriste za promicanje hrvatskog turizma i za poboljšanje uvjeta boravka turista u turističkom mjestu. Boravišna pristojba plaća se po svakom ostvarenom noćenju.

Više...
Obveze osoba koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu

1. ishoditi rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu kod Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji - Služba za gospodarstvo - Ispostava Biograd na Moru, Kralja Tvrtka 1 ( tel. 023-385-487 ).

Više...
Plaćanje paušalnog iznosa boravišne pristojbe s obzirom na datum ishođenja odnosno prestanka rješenja o odobrenju tijekom godine

Temeljem Pravilnika o načinu naplate paušalnog iznosa boravišne pristojbe osoba koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu i seljačkom domaćinstvu (NN 92/09)...

Više...
Obveza nabavljanja i isticanja standardiziranih ploča za označavanje vrste i kategorije objekta

Svim iznajmljivačima propisana je obveza nabavljanja i isticanja standardiziranih ploča za označavanje vrste i kategorije objekta.

Više...
Prestanak važenja rješenja o odobrenju

1. smrću iznajmljivača, osim ukoliko nasljednik iznajmljivača, utvrđen u rješenju o nasljeđivanju, odnosno osoba koja je od iznajmljivača darovanjem ili na temelju ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju stekla pravo vlasništva nad nekretninom u slučaju opravdane nemogućnosti iznajmljivača da nastavi s pružanjem usluge ( bolest, starost, poslovna nesposobnost i sl. )...

Više...
Obračun RTV pristojbe u objektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost

Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji koji je stupio na snagu 8. prosinca 2010. godine, („Narodne novine“ 137/10) propisuje člankom 34. stavkom 8. da pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, sukladno posebnom zakonu, plaćanjem mjesečne pristojbe za jedan prijamnik...

Više...
Što Zakon o fiskalizaciji donosi iznajmljivačima?

Dana 3. prosinca 2012. objavljen je Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom (NN 133/12). Fiskalizacija u prometu gotovinom se uvodi radi učinkovitog nadzora ostvarenog prometa u gotovini i dužni su je provoditi svi obveznici fiskalizacije.

Više...
Što pripremiti za Državni inspektorat?

• Rješenje o pružanju usluga u domaćinstvu
• Popis gostiju u elektroničkom obliku
• Sve izdane račune za tekuću godinu po rednom broju...

Više...
Prijava boravka i plaćanje boravišne pristojbe za vlasnike kuća i stanova za odmor, članove njihovih obitelji i osobe koje borave u njihovim objektima

Boravišnu pristojbu dužan je platiti vlasnik kuće ili stana za odmor za sebe i sve osobe koje noće u toj kući ili stanu. Boravišna pristojba se plaća po svakom ostvarenom noćenju.

Više...