Na četvrtom Otvorenom prvenstvu u lignjolovu „Pakoška lignjada“ u Pakoštanima, održanom pod pokroviteljstvom Općine Pakoštane i Turističke zajednice općine Pakoštane, a u organizaciji Športskog ribolovnog društva Pakoštane, prvo mjesto i zlatno odličje osvojila je ekipa „Mona“ u sastavu Manuela Vulin Dao, Irena Andrić i Iva Lacman.
Na četvrtom Otvorenom prvenstvu u lignjolovu „Pakoška lignjada“ u Pakoštanima, održanom pod pokroviteljstvom Općine Pakoštane i Turističke zajednice općine Pakoštane, a u organizaciji Športskog ribolovnog društva Pakoštane, prvo mjesto i zlatno odličje osvojila je ekipa „Mona“ u sastavu Manuela Vulin Dao, Irena Andrić i Iva Lacman s ukupnom masom ulova od 1375 grama, odnosno devet liganja. Drugo mjesto osvojio je Goran Kurtov, brod Gradac, s masom od 850 grama i šest liganja, a brončano odličje pripalo je ekipi „Grizli“ u sastavu Nikola Juričev, David Bajlo i Dijana Uzelac s 830 grama ulova i pet liganja.

Najveći odnosno najteži ulovljeni primjerak od 1240 grama ulovila je ekipa „Gemišt“ u sastavu Ivan Krpeta i Josip Krpeta, a najmanji odnosno najlakši od 85 grama ekipa „Bombo“ u sastavu Ljubica Juričin i Željko Juričin. Najviše sreće na tomboli imala je Lucija Juričev kojoj je pripala polovica ukupnog ulova ovogodišnje „Pakoške lignjade“ – nešto više od 5 i po kilograma.


Trećeplasiranima kao nagrada su pripale skomsalica i tunja, drugoplasiranom vrša i parangal s trideset udica dok je prvoplasirana ekipa osvojila „bumbetu“ i vršu. Ekipi koja je ulovila najveću lignju uručena je vrijedna penta Mercury snage pet „konja“ , a ekipi koja je ulovila najmanju lignju pripala je najveća ulovljena lignja te dalekozor.

Nagrade najuspješnijima uručili su dopredsjednik Športskog ribolovnog društva Pakoštane Domagoj Juričin, direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane Danijela Vulin, načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov te predsjednik Športskog ribolovnog društva Pakoštane Ante Žoni Maksan.

Ovom prigodom prikupili smo oko 15 tisuća kuna koje ćemo dodijeliti, u ovo predbožićno vrijeme, jednoj najpotrebitijoj obitelji s područja Općine Pakoštane. – rekao je Maksan.


Glavni ocjenjivač ulova bio je Tonći Luketa, ukupno je sudjelovalo pedeset dvije ekipe, a sveukupan ulov natjecanja iznosio je 11 kilograma i 135 grama. Program je vodila Jelena Sučić, a u glazbenom dijelu natjecatelje i posjetitelje manifestacije zabavljali su „Jimmy Shakers Band“ i Minea.