Maškovića Han

SMJEŠTAJ

Maškovića Han raspolaže sa smještajnim kapacitetom od 14 dvokrevetnih soba, od čega su 10 soba s francuskim ležajem, a 4 s razdvojenim krevetima odnosno twin ležajevima te 2 de luxe apartmana. U apartmanima i sobama se nalazi SAT TV, sef, mini bar, klima i kupatilo, a u svakom kupatilu su i šamponi za tuširanje i kosu te fen. Apartmani su veličine 40 m2, a dvokrevetne sobe 21 m2.

 

RESTORAN

Na mjestu današnjeg restorana se nekad nalazila džamija. Restoran sadrži očuvane elemente džamije kao što su utori u zidovima koji su služili za galeriju te lukovi oko prozora i vrata. U restoranu je zastupljena orijentalna i mediteranska kuhinja. Gastro ponuda sadrži svježe sezonske namirnice nabavljene od lokalnih dobavljača.

 

MUZEJ

Muzej se nalazi u sklopu objekta sa stalnom postavom predmeta koji su nađeni na ovom području. Artefakti su većinom pronađeni tijekom podvodnih arheoloških istraživanja u današnjoj luci u Pakoštanima. Najbrojniji artefakti datiraju iz antičkog doba. Postoji i zbirka iz srednjeg i novog vijeka u kojoj se mogu vidjeti nakiti pronađeni uz Vranskog jezero na arheološkom lokalitetu Crkvine. Što se tiče turskog razdoblja, ovdje se posebno ističu dijelovi nadgrobnih spomenika i topovska kugla pronađeni tijekom obnove Hana. Također se pružaju usluge stručnog vođenja posjetitelja pri čemu ih se educira o nastanku samog Hana i povijesnim zanimljivostima Vrane.

 

SUVENIRNICA I VINOTEKA

Suvenirnica i vinoteka osim bogate ponude suvenira i vrhunskih vina, nude i maslinovo ulje te ostale proizvode domaćih dobavljača koji se temelje na organski uzgojenim sastojcima i tradicionalnim metodama koje su karakteristične za ovo podneblje.

Osim navedene ponude, Maškovića Han zahvaljujući svom osebujnom izgleda je zanimljiv prostor za organiziranje vjenčanja, krštenja, domjenaka, kao i raznih seminara te ostalih manifestacija.