Biciklistička staza

Biciklističke staze provest će vas kroz najljepše dijelove ovog božanstvenog krajolika. Sve biciklističke staze označene su putokazima za lakše snalaženje na terenu.

Uživajte biciklirajući Hrvatskom!

 

 

 

VRANSKO JEZERO/VRANA LAKE

 

 

STAZA 4

Ova kružna staza započinje u Pakoštanima te je srednje zahtjevna. Polagani konstantni uspon vodi vas kroz šumu makije uz pogled na obalu. Staza, od znaka 537, vas vodi prema ravninskom dijelu, uz poglede na meliorirano područje. Uspon slijedi prema mjestu Kakma pored kojeg je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na cjelokupno područje. Staza nastavlja prema mjestu Vrana i Maškovića Hanu – najzapadnijoj turskoj utvrdi. Preuređeni Maškovića Han idealno je mjesto za odmor od vožnje. Nakon odmora u Maškovića Hanu staza prolazi pokraj Vranskog jezera – zaštićenog prirodnog rezervata i završava na početnoj točki u Pakoštanima.

 

 

STAZA 5

Staza 5 kružna je staza manje zahtjevne težine. Vodi vas od Biograda na Moru prema prekrasnom Vranskom polju u kojem se lagano isprepliću obrađena polja i vodni kanali. Staza vas uz vrlo lagan uspon vodi prema mjestu Vrana i Maškovića Hanu, te nastavlja uz rubove Vranskog jezera do Pakoštana. Staza od Pakoštana do Biograda na Moru prolazi šumom makije – jedinstvenim ekosistemom u Dalmaciji.

 

 

STAZA 6

Staza 6 najkraća je staza lagane težine. Ovom stazom osjetit ćete dah Pakoštana i Biograda uz kratki dodir s Vranskim poljem i Vranskim jezerom. Staza je kružnog tipa te je pogodna za kratke izlete s obitelji.